?>

Tarieven

Alle aangeboden psychotherapie is opgenomen in de basisverzekering van de Zorgverzekeringswet als Specialistische GGZ. De therapie wordt per kwartaal afgerekend middels Zorgprestaties waarvan de tarieven ieder jaar door de Nationale Zorgautoriteit (Nza) worden vastgesteld.
Voor 2023 en 2024 heeft de praktijk een contract met de volgende zorgverzekeraars:

  • Zorg & Zekerheid, waaronder AZVZ
  • DSW waaronder Stad Holland en In Twente

De behandeling wordt maandelijks volledig in natura (rechtstreeks door de zorgverzekeraar aan de behandelaar) vergoed. U betaalt alleen uw eigen risico.

Met de volgende zorgverzekeraars is geen contract afgesloten:

  • Achmea (Zilveren Kruis, FBTO, De Friesland, Interpolis, ProLife)
  • Menzis (Ander Zorg, Hema, DinkDink)
  • ASR (Ditzo), Eno (Salland), Eucare (Aevitae, care4life)
  • VGZ waaronder ook IZA, IZZ, VGZ-Bewuzt, Zorgzaam, UMC, Unive en ZEKUR
  • CZ waaronder ook Nationale Nederlanden en Ohra, Just en CZ-direct
  • ONVZ waaronder VVAA en Jaah

In dit geval betaalt u zelf eerst de kwartaalrekening, gebaseerd op een sessietarief behandeling (45 minuten) van € 147,95. Via restitutie krijgt u afhankelijk van uw polis 60 tot 100 % van uw verzekeraar vergoed.
Om in aanmerking te komen voor vergoeding is een verwijzing van de huisarts noodzakelijk en dient er sprake te zijn van een diagnoseclassificatie volgens DSM-V die door het Zorginstituut Nederland (ZIN) in het verzekerde pakket is opgenomen. Uw diagnoseclassificatie wordt tijdens de intake in overleg met u vastgesteld.

Mocht er geen sprake zijn van een diagnose die valt onder de door het ZIN vastgestelde verzekerde zorg (onverzekerde prestatie, OZP) is het tarief in 2023 € 117,00 per sessie van 45 minuten. Een verwijzing is dan niet nodig.

Afspraak afzeggen

Een afspraak kan tot 48 uur van te voren kosteloos afgezegd worden, erna wordt de afspraak gerekend en geldt een no-show uurtarief van € 75,-. U ontvangt een factuur hiervoor thuis gestuurd, deze kan niet ingediend worden bij uw verzekeraar.